Величезне значення для підтримки гнучкості хребта і інших суглобів організму має якість води. Питна вода може бути настільки насичена мінеральними солями, що саме вони у вигляді «цементуючої речовини» відкладаються в хребті і суглобах. До того ж речовини, використовувані для очищення або пом’якшення води, вбивають в ній все живе і додають ще більше неорганічних речовин, включаючи дуже шкідливі для здоров’я.
Звичайно, м’яка вода, така, як дощова, тала краще всього підходить для пиття. Але що стосується виведення шкідливих солей з організму, то краще всього використовувати дистильовану воду і свіжовичавлені соки овочів і фруктів.
Воду можна зробити активованою, очищеною, структурованою. У результаті вода стає найважливішою складовою нашої їжі! Тому до неї необхідно ставитися суворіше, ніж до будь-якого іншого продукту харчування. Особливо зростає роль води, коли її використовують для розчинення всіляких відкладень і їх подальшого видалення. Отже, що ми можемо робити з водою?
1. Пам’ятайте – хлорування води вкрай шкідливе для здоров’я. Хлор, з’єднуючись з органічними речовинами, утворює різні отруйні сполуки типу діоксину. У цивілізованих країнах воду давно озонують. При використанні води з-під крана її необхідно попередньо відстояти протягом доби, а потім прокип’ятити, ще раз відстояти і тільки тоді використовувати. Користуйтеся джерельною водою.
2. Найчистіша вода – це дистильована. За рахунок однієї своєї чистоти вона здатна розчиняти поклади бруду в нашому організмі. Деякі племена живуть тільки на дощовій воді і при цьому володіють прекрасним здоров’ям. У країнах стародавнього світу дощову воду збирали в спеціальних штучних водоймах – танках і використовували для пиття та інших цілей.
3. Вода, настояна на благородних металах (золото, срібло), володіє прекрасними бактерицидними властивостями. Природні водойми з такою водою (річка Ганг в Індії) завжди вважалися священними і широко використовувалися для зцілення організму.
4. Тала вода. Її можна отримувати з льоду природного або штучного походження. В останні роки вчені виявили нові незвичайні властивості талої води.
Для того щоб вода, прийнята в наш організм, почала «працювати», їй необхідно надати особливу структуру – матрицю, що нагадує форму льоду, а також очистити від всіляких домішок. Вважається, що наш організм витрачає на структуризацію одного літра води 25 ккал власної енергії.
Природна тала вода за своїми характеристиками багато в чому наближена до води в організмі. Тала вода має упорядковану рідкокристалічну структуру, в якій вже може зберігатися біологічна інформація; вона відрізняється від звичайної по в’язкості (більше текуча), має менше поверхневий натяг (а значить, має більшу поверхневою активністю); у неї зовсім інші діелектричні характеристики. У результаті всього цього в талій воді прискорюються процеси кристалізації, розчинення, адсорбції, перенесення енергії, тобто процеси, які мають місце в живій клітині. Таким чином, тала вода набагато корисніша звичайної.
Наприклад, полярники стверджують, що у кромки танучого льоду швидко розвиваються мікроорганізми і водорості. Самий бурхливий ріст у рослин відбувається навесні. За Полярним колом є квіти, які ростуть тільки в липні, коли тане сніг і лід. У серпні більше сонця і тепла, але розвиток припиняється.
У 1958 році був поставлений дослід, який показав, що за сім тижнів курчата, які тягли талу воду, мали вагу на 40% більшу, ніж ті, які пили звичайну воду.
Тала вода має внутрішню енергію! Так, при переході води з рідкої фази в кристалічну (крижану) на надання льоду структури витрачається енергія. При зворотному перетворенні льоду у воду ця енергія звільняється і потужно стимулює організм людини і тварин. Це одне з пояснень, чому гін у тварин спостерігається навесні і восени. Птахи від багатих їжею водоймищ теплих країн летять виводити потомство на Північ, до талої води; прибережні арктичні води з великим вмістом талої води найбільш багаті планктоном, свіжі овочі і фрукти, парне молоко володіють сильними сечогінними властивостями, так як структурована вода швидко проходить через наш організм .
Вода дуже важко змінює свою структуру. Ось чому при таненні ще довго зберігається структура льоду. При температурі близько 0 ° вода найбільш впорядкована і найбільш активно бере участь в біохімічних процесах організму. Звідси важливе зауваження – щоб правильно отримати талу воду і правильно використовувати її, необхідно воду не тільки повністю заморозити, але після відтавання на 4 / 5 (із замороженого літра води відтане 800 г) зберігати в холодильнику при такій температурі, щоб у ній плавали шматочки льоду (1 / 5 частина). І приймати її тільки в такому вигляді. Лише в цьому випадку буде явний ефект.
Якщо застосовувати талу воду, то приблизно через 5-7 місяців (час заміни всієї води в організмі на структуровану, не вимагає енергії на переробку) значно покращиться загальний стан здоров’я, підвищиться працездатність, скоротиться час на сон.
Особливо корисна тала вода в похилому віці. Як відомо, в старості відбувається зневоднення організму – синерезис. Тала вода допомагає організму боротися з цим явищем.
Взагалі, тала вода найкраще втамовує спрагу, знімає втому.
Деякі тваринники з успіхом використовують талу воду для вирощування здорового і вгодованого молодняку.
5. Омагнічена вода виходить при пропущенні через магнітотрон (магніт). Від цього вода набуває певну внутрішню структуру і заряд. Все це разом чудово стимулює життєві процеси в організмі тварин і рослин. Наприклад, дерева набагато краще плодоносять при поливі їх омагніченною водою. Цю воду особливо рекомендується застосовувати в тих випадках, коли організму потрібна підвищена кількість енергії: під час голодування, важких тренувань, хвороб, для тонізуючих ванн.
У природі є унікальний день – 19 січня, під час якого вся вода на Земній кулі стає структурованою. Набрана в цей день з природних водойм, вона може стояти дуже довго і володіє цілющими якостями.
6. «Білий ключ» – це стан води, коли бурхливим ланцюжком спливають бульбашки, але вода в цілому не кипить (94-96 ° С). У цей момент її швидко охолоджують, поміщаючи каструльку в проточну воду. У результаті цієї процедури відбувається цікавий процес «заморожування» внутрішньої структури і енергії у воді. При підході води до точки кипіння (перехід із одного фазового стану – рідкого, в інший – газоподібний) повільне (ламінарний) протягом рідини змінюється на швидке (турбулентний). У процесі такої зміни відбувається зміна внутрішньої структури води, з метою пропускання через себе в одиницю часу більшого потоку теплоти. І ось у цей момент відбувається різке охолодження, у результаті якого ця високоенергетична структура «заморожується», зберігаючи всі свої чудові властивості.
Дегазована вода значно м’якша талої. Ця вода не буде порушувати життєвого принципу «Вітру», а навпаки, сприяє його нормалізації. Пити таку воду особливо рекомендується сухим, скутим, зі зниженими теплотворними здібностями людям. Тала вода в холодному вигляді особливо підійде для огрядних людей з вираженими теплотворними здібностями.
Если вы хотите всегда быть здоровыми, пить и готовить разнообразные блюда только на очищенной воде то помочь вам в этом сможет фильтр очистки питьевой воды.