Загальна характеристика та хімічний склад дієти
Дієту призначають, як правило, на 2-3 дні. Їжа складається з рідких і желеподібних страв. В дієті 5 г білка, 15-20 г жиру, 150 г вуглеводів; 750-800 ккал; вільної рідини – 1,8-2,2 л, повареної солі – 1 м. Температура їжі не вище 45оС. У блюдо вводять до 200 мг вітаміну С; інші вітаміни – за призначенням. Прийом їжі – 7-8 разів на добу, на 1 прийом не більше 200-300 г.
Дозволені у дієті: слабкий знежирений м’ясний бульйон, рисовий відвар з вершками або вершковим маслом, проціджений компот, кисіль ягідний рідкий, відвар шипшини з цукром, свіжоприготовані фруктово-ягідні соки, розведені в 2-3 рази солодкою водою (до 50 мл на прийом) . При поліпшенні стану на третій день додають: яйце некруто, вершкове масло – 10 г, 50 мл вершків.
Виключають з дієти: будь-які щільні і пюреобразні страви, незбиране молоко та вершки, сметана, виноградний і овочеві соки, газовані напої.
Приклад меню дієти № 0А
8:00: 100 г теплого чаю з 10 г цукру, 100 г рідкого фруктового або ягідного киселю.
10:00: 180 г рідини від яблучного компоту.
12 годин: 200 г слабкого м’ясного бульйону з 10 г вершкового масла.
14 годин: 150 г фруктового желе, 150 г відвару шипшини.
16 годин: 150-200 г чаю з лимоном і 10-15 г цукру.
18 годин: 180 г рисового відвару з 10 г вершкового масла або вершками, 100-150 г фруктового желе.
20 годин: 180 г відвару шипшини.
На ніч: 180 г рідини від компоту.
Выглядеть всегда стилно и изысканно возможно и в этом Вам помогут ежедневные прически, которые легко и быстро делать и имеют превосходный вид.