Наша країна справді унікальна. Протягом року погодні умови можуть змінюватися мало не кожні кілька тижнів. До прикладу, з травня по вересень у нас стоїть спека або ллють дощі. А от починаючи з листопада і закінчуючи березнем, то метуть моторошні заметілі і температура повітря опускається до -40, то відлига. Не кожна людина може підтримувати при таких перепадах свій організм у нормальному, здоровому стані. Якщо ви запитаєте своїх друзів, родичів або просто перехожих про те, яким чином вони допомагають своєму організму протидіяти перепадам, то вони дадуть відповідь, що використовують спеціальні креми або зовсім нічого не роблять. Але ж у питанні йшлося про те, як доглядати за організмом, а не за шкірою. Практично ніхто не розуміє або не хоче розуміти, що внутрішні органи також потребують вашої допомоги. Так що ж їм може допомогти? Звичайно, правильне харчування. Давайте трохи поговоримо про те, як харчуватися в зимову пору року, коли на організм діє найсильніше вплив. Які продукти допоможуть вам пережити зиму без проблем, пов’язаних з організмом? Найголовніше в харчуванні в холодну пору року – це енергетичний баланс, який повинен постійно перебувати в нормі, інакше постійний озноб стане вашим кращим другом протягом всієї зими. В першу чергу лікарі радять серйозно скоротити кількість тваринних жирів, які ви споживаєте в цей час року. Замініть м’ясо рибою, а також додайте різноманітні каші в свій раціон. Що стосується каші, то найкраще підійде вівсянка і гречка. Іноді можна урізноманітнити свій раціон і рисовою кашею, але утримайтеся від манної каші. А тепер трохи детальніше про те, які корисні речовини привнесуть у ваш організм кожна каша. Почнемо з вівсянки. У ній міститься клітковина, яка дозволить вашому організму не витрачати зайвих сил на перетравлення їжі, тому що вівсянка допомагає нормалізувати травлення. Ну а гречка просто багата різними вітамінами і мікроелементами, які дозволяють підтримувати в нормі ваш організм у такий скрутний час, як зима. Що ж стосується рису, то занадто багато вживати його в їжу дієтологи не рекомендують, але все ж іноді разом з овочами він буде дуже корисний. Крім того, до вже перерахованих каш можна додати тушковані овочі. У них, як не дивно, теж є вітаміни і корисні речовини. Звичайно, одними кашами ситий не будеш, та й набриднуть вони дуже швидко. На допомогу вам в цьому випадку прийде картопля. Дівчата, які мріють схуднути, будуть не задоволені такою зимовою дієтою, тому що саме картопля вважається джерелом великої кількості калорій. Але є прекрасний вихід: замочіть її на ніч у воді і на ранок картопля буде містити значно менше калорій. Ще одну прекрасну пораду дають нам дієтологи на час зимових холодів: замініть звичайний білий хліб на цільнозерновий або ще краще хлібці. У них міститься не так багато калорій, а от вітамінів хоч відбавляй. Не забувайте про рідину, яка обов’язково повинна надходити у ваш організм щодня. Незважаючи на те, що в зимовий час овочі та фрукти містять менше вітамінів, вони не стали менш корисними від цього. Робіть самостійно соки з будь-яких фруктів. За допомогою них ваш організм насититися вітамінами і корисними речовинами. Постарайтеся уникати кави, тому що під час холодів вона не зможе допомогти вам, а от зелений чай з цим чудово впорається. У холодильниках у багатьох запасливих домогосподарок знайдеться велика кількість заморожених ягід. Так от з них можна зварити чудовий вітамінний компот або морс. Подібна зимова дієта дозволить вам пережити холоди без застуд і обморожень, а також без занепаду сил. Насолоджуйтесь красою пейзажів і не забувайте піклуватися про здоров’я організму.