Ніщо не може повністю замінити потребу нашого організму в простій воді. Це найбільш правильне і корисне джерело вологи. Проте, існують напої, які окрім води, дають нашому організму ще багато корисних і потрібних речовин.
Зелений чай знижує ризик виникнення остеопорозу, раку, серцево-судинних захворювань. У зеленому чаї міститься багато флавоноїдів, поліфенолів і антиоксидантів, які захищають клітини від шкідливої дії і нейтралізують вільні радикали. У чаї також міститься фтор, який зміцнює кістки і благотворно впливає на зуби.
М’ятний чай допомагає впоратися з розладом шлунку, полегшує кольки, сприяє травленню, допомагаючи їжі рухатися через шлунково-кишковий тракт. М’ята володіє протиспазматичною дією, знімає болі в м’язах і м’язову напругу.
Молоко з 1% – ним вмістом жиру: у молоці містяться складні вуглеводи, білки і трохи жиру, тому цей продукт засвоюється поволі, і ви відчуваєте ситість протягом певного часу. Завдяки складним вуглеводам рівень цукру в крові залишається стабільним. Кальцій міститься в молоці разом з вітаміном D, тому добре засвоюється. Більш того, кальцій допомагає клітинам спалювати жири, отже, молоко сприяє нормальному зниженню ваги. Калорії: У стакані молока (250 гр.) Міститься 120 калорій.
Соєве молоко знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Харчові волокна і білки, що містяться в соєвому молоці, знижують рівень «поганого» холестерину і тригліцеридів. Однак, якщо ви хочете повністю замінити коров’яче молоко на соєве, вам не вистачатиме кальцію і вітамінів А і D. У такому разі можна купувати соєве молоко, збагачене цими мікроелементами. У сої міститися фітоестрогени, які, ймовірно, пов’язані з ризиком виникнення раку грудей. Якщо у вас у родині були випадки цього захворювання, то доцільність вживання соєвого молока краще обговорити з лікарем. Калорії: 81 ккал у 250 гр. продукту
Гарячий шоколад або какао покращує настрій і захищає від виникнення серцево-судинних захворювань. Що забезпечують цьому продукту його корисні властивості? У какао міститься безліч поліфенолів, які захищають клітини від дії вільних радикалів. Вживання гарячого шоколаду збільшує виробництво гормону серотоніну, низький рівень якого негативно позначається на настрій. Калорії: близько 195 ккал для 250 р. готового продукту і 115 ккал в порошковій суміші
Томатний сік без солі захищає від багатьох форм раку. Як відомо, продукти переробки свіжих помідор містять лікопен в більшій концентрації, ніж самі плоди. Лікопен асоціюється зі зниженням ризику виникнення раку наступних органів: ротової порожнини, легенів, шлунка, печінки, молочних залоз, шийки матки, шлунка, ободової та прямої кишки. Крім того, лікопен захищає серце від дії вільних радикалів, тим самим, знижуючи ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань. Калорії: 43 ккал у 250 г. продукту.
Журавлинний сік запобігає захворюванню ясен, допомагає впоратися з інфекціями сечовивідних шляхів. Проте, в соку найчастіше міститься цукор, тому або вибирайте 100% сік без цукру, або вживайте не більше однієї склянки на день. Калорії: 140 ккал у 250 г. продукту.
Апельсиновий сік: міститься в соку вітамін С який підвищує імунітет, захищає від багатьох хвороб, серед яких катаракта, рак. Апельсиновий сік – відмінне джерело фолієвої кислоти, необхідної для запобігання дефектів розвитку плоду. Калорії: 115 ккал у 250 г. продукту.